enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
27,3824
EURO
29,0085
ALTIN
1.630,05
BIST
8.334,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Apple’dan ‘sürücüsüz araç’ açıklaması

Apple’dan ‘sürücüsüz araç’ açıklaması
06.04.2021 11:14
0
A+
A-

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin sürücüsüz araç sektörüne gireceği yönündeki iddiaları açıkça kabul etmese de “Otonomiyle yapabileceğiniz pek çok şey var, Apple’ın da ne yapacağını göreceğiz” açıklamasında bulundu

ABD merkezli teknoloji devi Apple hakkında ‘sürücüsüz araç piyasasına gireceği’ yönünde bugüne kadar çok sayıda iddia ortaya atılmıştı. 

Şirket CEO’su Tim Cook, New York Times’ta dün yayınlanan röportajında sürücüsüz araçları ‘Apple için ideal bir eşleşme’ olarak nitelendirdi. 

Kara Swisher’ın podcast programına konuk olan Cook, “Otonom araçlar robottur, ve bu yüzden otonomiyle yapabileceğiniz pek çok şey var, Apple’ın da ne yapacağını göreceğiz” açıklamasında bulundu. Cook ayrıca, sürücüsüz otomobil ve otonom teknolojilerin geleceğin ‘çekirdek teknolojisi olduğunu’ söyledi.

“Donanımı, yazılımı ve hizmetleri birbirine entegre etmeyi ve kesişme noktalarını bulmayı seviyoruz çünkü sihrin burada gerçekleştiğini düşünüyoruz” diyen Cook, açık ifadeler kullanmasa da Apple’ın sürücüsüz otomobil teknolojisiyle yeni projelere imza atabileceğini ima etti. 

Japon Nissan ile Koreli Hyundai şirketleri ise, şubat ayında sürücüsüz araçlarla ilgili olarak ‘Apple ile ortaklık kurma ihtimallerine’ ilişkin haberleri reddetmişlerdi. 

‘Tesla inanılmaz bir iş çıkardı’

Tesla ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cook, şirkete ‘hayranlık duyduğunu’ söyledi: 

“Tesla, elektrikli araç alanında sadece liderliği sağlamakla kalmayıp, uzun süre boyunca liderliğini sürdürerek inanılmaz bir iş çıkardı.”

‘Apple çok küçük bir kısmını alıyor’

Söyleşide ayrıca, Apple ile ilgili ‘uygulama mağazaları üzerinde denetim kurduğuna ilişkin’ iddialar da konuşuldu. ABD’de Apple’ın App Store’dan aldığı pay nedeniyle çıkan tartışmayı yorumlayan Cook, “App Store’un ekonomik bir mucize olmadığını iddia etmenin zor olduğunu düşünüyorum. Apple, yılda yarım trilyon doları aşan bir ekonomi oluşturmaya yardımcı oldu ve ortaya çıkardığı yenilikler ve mağazayı yönetme masrafları için bunun çok küçük bir kısmını alıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.